Några av de största Androidnyheterna över jul och nyår

Postat:
16:13 - 2016-01-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
16

Vi har haft ett litet uppehåll över jul och nyår – här är några av de största nyheterna som inte redan diskuterats på bloggen. Galaxy A9 har bland annat introducerats i Kina och det har kommit fler rykten om Galaxy S7 samt påståenden om en ny avancerad meddelandetjänst från Google.

Det nya Androidåret kommer få en rivstart i och med konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas som drar igång på onsdag nästa vecka och pågår fram till lördagen.

Ännu en meddelandetjänst från Google?

google-logo-logga-new-york

Wall Street Journal rapporterar att Google arbetar på en ny intelligent meddelandetjänst. Användare sägs kunna kommunicera med chattbotar vilka med hjälp av AI kommer svara på frågor som om de varit riktiga personer.

Detta beskrivs ungefär som en mer mänsklig variant av Google Now och själva sökmotorn. Tjänsten ska även fungera som en traditionell meddelandetjänst och konkurrera med alternativ som Facebook Messenger, WhatsApp och Skype.

Om uppgiften stämmer – vad innebär det då för Hangouts? Kommer tjänsten avvecklas?

Samsung Galaxy S7-rykten

Enligt Reuters kommer Samsung att sälja Galaxy S7 i två olika storlekar. Rapporten menar att Galaxy S7 har en traditionell och platt 5,2-tumsskärm medan större syskonet Galaxy S7 Edge kommer erbjuda en 5,5-tumspanel vars sidor sluttar ner längs sidorna.

Samsung sägs initialt producera 3,3 miljoner exemplar av Galaxy S7 och cirka 1,6 miljoner exemplar av S7 Edge. En konceptvideo (infogad ovan) för Galaxy S7 Edge har publicerats. Den datorgenererade telefonen i klippet är baserad på rykten och uppgifter som skickats till tillbehörstillverkare i förväg.

Andra rykten menar att S7:orna kommer ha ”mjukvaruoptimeringar i nivå med Iphones” och att Samsung valt att inte satsa på USB Type-C.

Galaxy A9 presenteras i Kina

samsung-galaxy-a9-off

Bjässen Galaxy A9 har presenterats i Kina och specifikationer som sex tum stor Super AMOLED-skärm (1080p), 4000mAh-batteri, chippet Snapdragon 652, 3GB RAM, 32GB lagring, fingeravtrycksläsare och 13MP-kamera har bekräftats.

Det är möjligt att telefonen får en bredare lansering under CES nästa vecka.

Google gör reklam för Android med hjälp av fingeravtryck

Smått och gott

  • Beatles musik har släppts för Google Play Music och andra strömningstjänster.
  • Google sägs ha inlett ett samarbete med Ford för att bygga självstyrande bilar. Samarbetet kommer enligt utsago resultera i ett företag som är fristående från Ford.
  • Vissa Androidanvändare har kunnat ta del av ett testprogram från Google som gör att det går att logga in på nya enheter med smartphone som nyckel – ett sätt att kringgå behovet av lösenord.
  • Xiaomi levererade över 10 miljoner exemplar av träningsarmbandet Mi Band under de första tre kvartalen 2015.
  • HTC:s VD Cher Wang kontrar spekulationer om att tillverkaren är på väg utför genom att säga att ”HTC aldrig kommer att försvinna”.
  • Samsung introducerar en ny allt-i-ett-biosensor för smartklockor vilken kan mäta muskelmassa, puls, hudtemperatur, stressnivå och kroppsfettsnivå. Sensorn kommer att sitta i kommande Gear-smartklockor.