Nav4All ger dig en kostnadsfri GPS till bilen [Tips]

Postat:
20:12 - 2009-09-04
Skribent:
| Louie
Kommentarer:
369

Vi väntar alla på att Navigon släpper sin GPS-mjukvara till Android, men tills vidare så sitter vi inte helt i sjön. Nav4All har nämligen en kostnadsfri GPS-mjukvara.

Jag har själv testat Nav4All för Android i centrala Göteborg och måste säga att den fungerar bra. Den har såklart sina för och nackdelar, men för att vara helt gratis så måste jag slå ett slag för den tills vidare.

Nav4All går utmärkt att tanka hem direkt från Market och går där att få med svensk ”berättarröst” vilket är nödvändigt då jag inte lyckats få fram kartor när jag kör utan bara en vit bild som visar om hur snart jag ska svänga.

Gränssnittet till mjukvaran är groteskt och jag får känslan av att jag navigerar mig i windows 95 när jag trycker runt, gamla timglas och f1 för hjälp finns med i programmet. Varför man inte ändrat det vet jag inte.

Funktionaliteten är trots allt ganska bra och jag upptäckte att programmet även har koll på min hastighet så går jag för högt över begränsningen så talar en kvinna med en konstig dialekt att jag ska sänka farten, hon har rätt :-)

Jag kan få kartor, ändra körstil ”easy rider” ”under 60km/h” och göra andra inställningar. För er som har svårt att hitta hem när ni är ute och åker – Håll ut med hjälp av Nav4All!