Navigon gör entré på Android Market [GPS-program]

Postat:
11:31 - 2010-03-15
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
10201

Navigationsprogrammet Navigon finns nu att hämta hem på svenska Android Market och det är helt gratis att testa med en valfri karta i 30 dagar. Så snart testperioden är över ombeds man att köpa en licens genom själva programmet, en modell som blivit allt vanligare då vi saknar något stöd för betalapplikationer här i Sverige genom Android Market.

Till programmets funktioner hör bland annat körfältsassistenten Lane Assistant, Navigon Freshmaps (kontinuerliga kartuppdateringar via Internet) samt visning av höjdskillnader i 3D-vyn (Panorama View 3D). Vidare har man även inkluderat företagets flaggskeppsfunktion från de dedicerade GPS-lösningarna, nämligen ”Reality View” (bilden till höger) som underlättar genom att med en verklighetstrogen 3D-vy tydligt visa när det är dags för en avfart.

Med två års fria kartuppdateringar så ligger priset för Europa-kartorna på €69,95 och vi har tyvärr inte fått tag på några prisuppgifter för Norden-kartorna, men vi vore förvånande om dessa kostade mer än €40.

För de som vill läsa mer så har en besökare från svenska Techbloggen testat programmet på en runda till Danmark och ni kan läsa om hans samlade erfarenheter här.

Till andra navigationsprogram som finns tillgängliga genom svenska Android Market hör:

* Wisepilot
* NDrive
* Waze (Gratis)
* Nav4All  (Gratis)

[Navigons hemsida]

[Navigon på Cyrket]

[Diskutera programmet i vårt forum]