Navigon påväg till Android

Postat:
22:27 - 2009-08-23
Skribent:
| droidgren
Kommentarer:
30

Navigon_Android_02Enligt ett pressmeddelande tidigare i sommar på Navigons hemsida är även deras navigationssytem snart på väg till Android.  Mjuvaran som de kallar MobileNavigator har sen tidigare även släppts till Iphone och Windows Mobile. Enligt meddelandet så ska programmet finnas tillgängligt från och med Augusti – Dock så har den hittils inte synts till på varken Market eller i deras produktkatalog.

Kartorna kommer ej kommer laddas från telefonminnet utan direkt över luften (OTA) – En stor besvikelse enligt mig. Visst man sparar en hel lagringsutrymme, och man får alltid de senaste kartorna. Men frågan är om datauppkopplingen är tillräckligt god för ens kunna ladda kartorna när man kör runt i skogar och utkanter runt om i Sverige. Förutom detta så tillkommer ju kostnaden för datatrafiken. Lite finurligare är däremot att även ruttberäkningen görs via en extern server – Detta är praktiskt då beräkningen kan göras både snabbare och mer exakt.

Programmet kommer finnas tillgängligt som en 30-dagars testversion så det går alltid testa hur bra det fungerar innan ett eventuellt köp.

Enligt gpsandco.com kommer priset  hamna på 69€ för en regional variant och 99€ för en Europeisk (~750 resp 1050 SEK). Lite väl saftigt med tanke på att CoPilot Live säljer deras kompetenta GPS navigator för nästan halva priset.

Navigadet via gpsandco.com.

Tipstack till Toni.