Neptune Duo gör telefonen dum, klockan smart

Postat:
13:05 - 2015-02-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Företaget bakom smartklockan Neptune Pine, en mobil på handleden, har presenterat en udda satsning kallad Neptune Duo. I vanliga fall är smartklockor tillbehör till våra smartphones. De kan inte göra särskilt mycket på egen hand och våra telefoner står för den mesta av beräkningskraften och funktionaliteten.

Tillverkaren har vänt på steken och satt allt krut i smartklockan, som fått en tillhörande skärm som egentligen bara är en följeslagare till datorn du har på handleden. Klockan kallas ”Neptune Hub” och enheten med stor skärm har företaget döpt till ”Pocket Screen”.

neptune-duo-6

Neptune Hub verkar kunna göra allt en vanlig smartphone klarar av. Den kör Lollipop och har fyrkärnig processor, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, NFC, LTE, en samling sensorer för att spåra träning, och kan genomföra samtal. Pocket Screen är å andra sidan inte mycket mer än en skärm med batteri.

Den kan bland annat användas för input och till att ladda handledsmobilen, om det skulle behövas. De så kallade fickskärmarna är inte personliga. Användare blir inte av med något annat än hårdvaran om de tappas bort och någon annans Pocket Screen kan användas tillsammans med din Neptune Hub.

Vi tror konceptet i alla fall i nuläget kommer få mycket svårt att slå igenom och inte säljas till fler än ett fåtal teknikintresserade som vill testa något nytt. Neptune Duo kommer levereras framåt slutet av året om nu allt går enligt planerna.

neptune-duo-4neptune-duo-5