Netflix arbetar på storspel för PC, ser spel som viktig del av utbudet

Postat:
10:25 - 2022-11-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Netflix tillkännagav sin spelsatsning sommaren 2021. Hittills har Netflix bara erbjudit vanliga mobilspel och inte spel som strömmas till prenumeranters tv-apparater. Ett år senare dök det dock upp tecken på att strömmade spel är Netflix mål på sikt.

Nu nämner dessutom en platsannons från Netflix att företaget utvecklar ett helt nytt ”AAA-spel för PC”. Så kallade trippel-A-spel är en benämning på påkostade spel med hög budget, från större studios. Platsannonsen nämner även att kandidaten företrädesvis ska ha erfarenhet av tredjepersonsskjutare och förstapersonsskjutare och av spel som är i ständig förändring.

Netflix efterlyser att personen är bekväm med multiplayer, både co-op och PvP. Målet är att skapa en spelvärld värdig en Netflix-serie. Enligt platsannonsen kommer spelets design inte begränsas eller påverkas av krav på intäktsgenerering (eftersom intäkterna kommer från prenumerationer).

Förväntningarna på Netflix spel börjar nu växa. Netflix har redan anlitat före detta Overwatch-chefen Chacko Sonny och har förvärvat flera spelutvecklare, däribland Night School Studio som är mest känt för Oxenfree.