Netflix får premiär i Sverige [Notis]

Postat:
12:43 - 2012-10-15
Skribent:
| Marcus N
Kommentarer:
131

Är man en av de som tror att framtiden ligger i streamingtjänster fick man sig en trevlig överraskning under morgonen. Netflix har nämligen fått premiär i Sverige med en tillhörande Android-applikation.

Netflix har under lång tid varit en av de största aktörerna inom streamad film. Mot en tämligen låg månadskostnad får användaren tillgång till alla filmer och TV-serier som Netflix har i sitt bibliotek. Här i Sverige har kostnaden landat på 79 kr/mån men alla får prova på en månad gratis. Är man dessutom Spotify Premium-användare får man testa Netflix gratis fram till årsskiftet.

I och med lanseringen släpper man också en Android-app. Appen i sig har inte jättemånga funktioner. Man kan söka på nyckelord, bläddra via genrer och under fliken ”Fortsätt titta” hittar man filmer man inte sett klart än. Stort plus att denna funktion funkar sömlöst mellan internet och ens surfplatta. Börjar du titta på en film i webbläsaren kan du pausa och direkt fortsätta titta på din surfplatta.

Vidare så kan man länka tjänsten med Facebook (men det är inget krav) för att få reda på vilka filmer ens vänner rekommenderar. Vi har än så länge inte hittat någon funktion för att temporärt lagra filmer offline på t.ex. Nexus 7 som saknar 3G och utbudet kan tyckas vara lite väl klent (T.ex. finns How I Met Your Mother ”bara” fram till säsong 5 när serien i nuläget är inne på sin åttonde säsong).

För användare som har ett Spotify-konto finns också möjlighet att ta del av tjänsten gratis året ut. Besök netflix.se/spotify för mer information kring detta.

Har ni hunnit testa Netflix? Hur upplever ni att det fungerar? Dela gärna med er i kommentarsfältet nedan.

Genom Netflix
Tack till alla som tipsat!