New York Times: ”Google kommer att börja sälja en smartphone nästa år”

Postat:
14:47 - 2009-12-14
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
36

The New York Times skriver i dag att man fått information från Google-anställda om att Google-telefonen, numera känd som Nexus One, är ett faktum och skall börja saluföras under nästa år.

Google plans to begin selling its own smartphone early next year, company employees say, a move that could challenge Apple’s leadership in one of the fastest-growing and most important technologies in decades.

Genom vilka kanaler telefonen kommer att säljas samt i vilka länder är ännu osäkert, den information man fått från FCC tyder i varje fall på att den även kommer att finnas i en variant kompatibel med de Europeiska 3G-näten. Vi vet sedan tidigare att är HTC som tillverkar telefonen och att den har en AMOLED-skärm samt en ARM Cortex-baserad processor från Qualcomm kallad Snapdragon med klockfrekvensen 1GHz.  Vidare kör telefonen Android 2.1 och levereras som standard med Google Maps Navigator (USA) och Google Goggles installerat.

Det blir onekligen spännande att se vilka effekter denna lansering får, många räds exempelvis att övriga telefontillverkare skall överge Android. Uppenbarligen räds HTC ingenting eftersom de fått nöjet att tillverka telefonen i fråga, men tror ni att andra medlemmar i Open Handset Alliance så som Samsung, LG och Acer kommer att hoppa av samarbetet och satsa på egenutvecklade plattformar?  En sak är säker, om ovansteånde stämmer så kan de som oroar sig över huruvida deras telefoner kommer att få uppdateringar hitta ett säkert kort att satsa på nästa år.

Genom NY Times och engadget och tack för tipset JOKR, Robert och Galaxy