Nexus One bilhållare – Brodit.se

Postat:
02:13 - 2010-02-07
Skribent:
| acehand
Kommentarer:
26

Jag tänkte genom denna artikel tipsa om en bilhållare som garanterat fungerar och monteras enkelt men ändå ser professionellt ut. Jag har idag ett Brodit-system i min bil (till min gamla mobiltelefon) och kommer mest troligen att införskaffa någon av nedanstående produkter till min Nexus. Om Google inte släpper en bättre variant till vettigt pris inom kort, som de har pratat om.

Jag har under många år använt mig av Brodits produkter och de har fungerat klanderfritt. Jag vill påpeka att jag inte på något sätt är inblandad i företagen som nämns i artikeln eller mottagit ersättning för dessa tips jag nu ger er.

Nu när en hel del har fått sina Google Nexus One använder man den överallt, hemma, på jobbet och naturligtvis i bilen. Dagens kraftfulla mobiltelefoner med ”stora” färgskärmar, GPS och kraftfulla processorer så håller batteriet inte så länge. Därför är behovet av laddare överallt ganska stort.

För bilen finns Brodit’s (www.brodit.se) produkter nu även för Google Nexus One.
Produkten är tvådelad. En som är anpassad för din telefon och är ledad med en ”kula” så du kan vinklade så du kan se skärmen i rätt vinkel från förarplatsen. Den andra är ett så kallat ”Clip” som är anpassat för just din bilmodell. Alltså måste du söka upp din bil för att kunna köpa ett anpassad ”Clip” för just din bil.

”Clip”-delen fästs enkelt på instrumentpanelen, oftast vid fläktuttaget (trycks dit, inga skruvar som ger märken).
Enheten som mobiltelefonen sitter i fästs enkelt på ”Clip:et” med 4st skruvar.
Det går att rotera hållaren så att man kan både ha mobilen i liggande och stående läge.

Modeller
Brodits hållare finns i 3st modeller en aktiv hållare, en hållare som har en inbyggd laddare med cigg-kabel 12V (512116). Det finns även en hållare utan laddning, passiv hållare (511116) och enför fast montering där du får gåra inkopplingen för laddningen gömd bakom panelen (513116).

Prisbild
Produkterna finns idag inte upplagda på Dustin/DustinHome (www.dustin.se/www.dustinhome.se), men de tar hem dem  inom 2 veckor från beställning, det beskedet fick jag i fredags 5/2.

Idag kostar en Aktiv Hållare med inbyggd cigg-kabel 12V (512116) från Dustin/DustinHome 450 kr inkl moms, en Passiv Hållare (511116) på 194 kr inkl moms och Aktiv Hållare för integrerad montering (513116) kostar 650 kr inkl moms. Sen måste man köpa till en ProClip som ligger på ca. 215 kr inkl moms beroende på bilmodell och placering i bilen.

Gå in på www.brodit.se och sök på din bilmodell för att få fram rätt art.nr. som du anger till Dustin eller annan återförsäljare. Installationen är enkel och ser profissionell ut och den fungerar kladerfritt. Det finns säkert andra återförsäljare som säljer dessa, det är bara att fråga.

Summering
Brodit är inte den billigaste lösningen för en hållare till din mobiltelefon, men det är en snygg och fungerande lösning som håller bra kvalitet som jag personligen kan rekommendera efter flera års användande till andra mobiltelfon modeller.

Vi får se vad Google kan komma att erbjuda med sin utlovade bil-hållare om den kommer inom rimlig tid.
 

/acehand

 

 

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här