Nexus One i Europa har beärats med pinch zoom?

Postat:
08:33 - 2010-01-08
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
32

Många blev besvikna då de läste Engadgets recension av Googles Nexus One, den första rejäla recensionen av telefonen i fråga, eftersom det snabbt blev uppenbart att Google än en gång hade skippat multitouch (pinch zoom) i Browsern, Maps och galleriappen bland annat.

Huruvida multitouch i skärmtangentbordet är aktivt eller inaktivt i Nexus One är för mig okänt (någon som vet?) men det är just där jag personligen ser den största vinsten med multitouch – inte vad gäller pinch zoom. Gissningsvis handlar avsaknaden av pinch zoom om en Nordamerikansk patentfråga där Apple anses sitta med starkare kort och att Google hellre avvaktar än att ge sig in i en patentstrid med sin forne vapendragare Apple – inte minst eftersom Palm och HTC redan har utmanat detta pinch zoom-patent i sina modeller Palm Pre, Palm Pixi och HTC Hero.

Ovanstående patentstrid är förstås väldigt tråkig då det i vanlig ordning är slutkunderna som drabbas, men nu verkar det som att den europeiska versionen av Nexus One, vilken i första vågen kommer hamna hos Vodafone, till skillnad från sin amerikanska kusin har stöd för multitouch/pinch zoom i browsern, direkt ur kartong. Uppgifterna kommer från den tyska publikationen Heise Online som har fått lägga vantarna på ett europeiskt förhandsexemplar av Vodafones Nexus One, och de rapporterar att telefonen har fullt stöd för just tvåfingerzoomen i browsern. De nämner inte närmare om detsamma gäller för Maps och galleriet, men vi hoppas och tror att mer info om detta bör dyka upp inom kort.

Om pinch zoom är viktigt för dig och du inte är typen som vill roota och leka med experimentella ROM-filer så kan det vara idé att avvakta några veckor och köpa den europeiska versionen istället för att ge sig på en amerikansk privatimport – även om det är ack så svårt att vänta.
 

Heise Online via Engadget.