Nexus One på väg till Sverige, OTA-uppdatering på väg?

Postat:
10:52 - 2010-04-15
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
37

Vi kunde på tidningen Mobil.se igår läsa om ”googlemobilen” Nexus One, vilken enligt Andreas Svenungsson på Googles sverigekontor äntligen är på väg till Sverige, någon gång under andra kvartalet (april till och med sista juni). Man har tidigare kunnat köpa Nexus One via omvägar och privatimporter, men nu är den alltså på gång även via officiella kanaler.

Detta torde innebära betydligt bättre möjligheter att kunna köpa telefonen via valfri mobiloperatör och därmed ta del av fina subventioner för de som föredrar sådana lösningar. Vidare bör en officiell sverigelansering innebära att ett fullständigt (och valbart) svenskt språkstöd lanseras i Android.

Den stora förhoppningen är emellertid att en sverigelansering av Nexus One kanske kanske kanske kan innebära att vi frusna svenskar äntligen får tillgång till betalapps, men med tanke på den ena besvikelsen efter den andra vad gäller just detta så ligger undertecknad lågt med förväntningarna.

[Mobil.se – Tipstack till Richi och Magnus]
 

Via androidsajten Phandroid kan vi idag läsa om en ryktad uppdatering till Nexus One, vilken sägs vara på väg via OTA (”Over The Air”) och skall dyka upp inom några dagar. Ryktet bör tas med en stor nypa salt då ingen som helst källa redovisas, så ta det för vad det är.

Uppdateringen sägs bland annat åtgärda ett problem med att skärmen har svårt att tolka multitouch när fingrarna är för tätt inpå varandra samt innehålla en patch för minnesoptimering – gissningsvis för att komma till rätta med problemet med att Nexus One i originalutförande inte kan nyttja alla 512 MB RAM som telefonen har utrustats med. Vidare sägs uppdateringen aktivera den inbyggda FM-radion, vilket torde glädja många radiofantomer runtom i världen.

[Phandroid – Tipstack till sockan]