Nexus Player anländer till Swedroid-redaktionen

Postat:
16:45 - 2014-11-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
99

Googles senaste satsning på vardagsrummet och våra TV-apparater heter Nexus Player. Manicken tillkännagavs i mitten av oktober i samband med lanseringen av Android 5.0. Asus står för den cirkelformade hårdvaran, som innehåller en fyrkärnig Intel Atom-processor, 1GB RAM, 8GB lagring, Bluetooth 4.1, HDMI och Wi-Fi 802.11ac 2×2 (MIMO).

Nexus Player baseras på Googles plattform Android TV, har tillhörande fjärr- och spelkontroll och kan köra egna applikationer. Användare kan bland annat strömma filmer, musik och serier. Android TV ger förslag på innehåll och har stöd för röstsökningar.

asus-google-nexus-player-swedroid-7asus-google-nexus-player-swedroid-6asus-google-nexus-player-swedroid-9

Mediaspelaren fungerar även precis som en Chromecast, då innehåll kan skickas från mobilappar som är Chromecast-kompatibla direkt till Nexus Player. Enheten har inte släppts i Sverige än och vår kontakt på Asus har fortfarande inget svenskt releasedatum, men den verkar inte komma hit innan årets slut.

Vi har fått tag på ett exemplar av Nexus Player och ska testa enheten framöver. Är det något särskilt ni vill att vi ska undersöka i recensionen?

asus-google-nexus-player-swedroid-1