Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?

Vad ligger bakom ert val att inte uppgradera?

Postat:
07:09 - 2020-01-20
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Att prisutvecklingen för smarta telefoner har skenat de senaste åren har nog ingen missat. Längre beskylldes Apple för att sätta fantasipriser på sina telefoner, men sedan några år tillbaka har vi sett liknande prissättning även från tillverkare av Androidtelefoner, såsom Samsung.
Numera är en prislapp på 10 000 kronor och uppåt norm snarare än undantag för en toppmodell från en rad tillverkare, och även uppstickare som OnePlus som sedan 2014 har byggt sitt varumärke på att erbjuda en hög utrustningsnivå kombinerat med ett lågt pris tar numera ut över 8 000 kronor eller för sitt flaggskepp.

Utöver att prisutvecklingen har skenat har vi även sett att utvecklingen och innovationen inte längre ser ut som den en gång gjorde. Ingen överraskning kanske, det går inte att innovera och hitta på nya måste-funktioner och -finesser för varje nytt år som går, utan i takt med att marknaden mognar så blir också de årliga stegen framåt allt mindre. Visst ser vi varje år snabbare processorer, men i handen känner man sällan någon större skillnad från ett år till ett annat.

Vi har på vårt forum likväl som i våra besöksloggar sett att allt fler av våra läsare har lite äldre modeller, modeller med tre, fyra eller till och med fem år på nacken. Vi har även sett att en stor andel även har valt mellanklasstelefoner istället för de smått ohemult dyra toppmodellerna.

Våra frågor till er som har valt att behålla en lite äldre modell, säg tre år eller äldre, är som följer:

Hur upplever ni att era lite äldre telefoner fungerar som primär smart telefon idag? Känner ni av ålderskrämporna, kanske börjar batteritiden bli svag efter ett tusental laddningar, eller fungerar det på det stora hela bra? Är ni oroade av att inte få löpande säkerhetsuppdateringar?

Hur går ert resonemang kring ert val att behålla en äldre telefon – är det en kostnadsfråga, en principfråga eller kanske att ni inte vill bidra till köp och släng-mentaliteten?

Dela med er av era synpunkter i våra kommentarer, och nämn gärna vilken telefon ni använder och varför.
 

Mest kommenterat

 1. Fler fotografier på nya Chromecast
 2. Vilken sökmotor använder du?
 3. Google introducerar sin nya toppmodell Pixel 5
 4. Googles nya Chromecast har fjärrkontroll och kör ”Google TV”
 5. Googles stora hårdvaruevenemang börjar 20:00 ikväll
 6. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet

Mest läst

 1. Fler fotografier på nya Chromecast
 2. Butik i USA har redan börjat sälja nya Chromecast
 3. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet
 4. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 5. Googles nya Chromecast har fjärrkontroll och kör ”Google TV”
 6. Google introducerar sin nya toppmodell Pixel 5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken sökmotor använder du främst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om