Ni som skaffat en foldable: hur har konstruktionen hållit med tiden?

Postat:
11:24 - 2024-01-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28
Galaxy Flip 5

Nu är det fem år sedan Samsung släppte sin första foldable. Så kallade ”early adoptors” har kunnat använda foldables i åratal. De flesta av de största Androidtillverkarna har numera foldables i sortimentet och även mindre aktörer som Google, Motorola och Oneplus.

Konstruktioner med mekanik, likt gångjärnet som får skärmarna att vikas på mitten, kan automatiskt bli mer känsliga för slitage än traditionella konstruktioner. Vissa har även ifrågasatt de inre vikbara panelernas hållbarhet på sikt.

Kinesiska tillverkare har börjat utlova att gångjärnet ska hålla minst lika länge som övriga telefonen. Honor säger exempelvis att Magic V2 ska kunna hantera 400 000 vikningar, medan Oneplus Open ska tåla en miljon vikningar vilket certifierats av TÜV Rheinland.

Nu har vi en fråga till er som skaffat en foldable och använt den dag ut och dag in en längre period: hur har konstruktionen hållit med tiden? Visar konstruktionen tecken på slitage ni inte tror hade inträffat för en vanlig smartphone? Är den vikbara skärmen fortfarande helt intakt och är gångjärnet lika stabilt som i början?