Nintendo 64-emulator på Android Market – N64oid [Tips]

Postat:
16:50 - 2011-03-07
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
48

Det finns gott om emulatorer för en rad olika plattformar på Android Market – allt från Amiga till Super Nintendo och Playstation 1 finns att hitta. Inte sagt att det fortfarande saknas en mängd intressanta plattformar, men i takt som Android växer har antalet emulatorer också gjort det.

Till det senaste tillskottet på den här fronten hör Nintendo 64-emulatorn N64oid, som dök upp för bara ett par dagar sedan och som är framtagen av en utvecklare vid namn yonghz. Han har gott om erfarenhet på området och har tidigare publicerat en rad numera populära emulatorer på Market: SNesoid, GameBoid, Nesoid, Gensoid, GBCoid och Ataroid m.fl.

N64oid hanterar flertalet populära Nintendo 64-titlar och även om prestandan inte är den bästa, så är det i varje fall spelbart. Emulatorn är långt från färdig och yonghz menar att den kontinuerligt kommer att förbättras. Emulatorn kostar ca 39kr och går att hitta genom att antingen söka på N64oid på Android Market eller genom att skanna QR-koden nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=clv7wNRH2kY&hd=1

N64oid is the Nintendo 64 emulator optimized for Android.

* Run most games smoothly at a reasonable speed (if not full speed) with sound. This requires you have a high-end device (Nexus-S, Nexus-One, Droid, Samsung Galaxy, etc).
* Save/load game states at ANY points, as well as the in-game save support (SRAM, EEPROM, etc).
* A configurable, translucent on-screen keypad that is very easy to use.
* Key mappings to map game keys to hardware buttons.
* Option to use the G-sensor as the analog stick.
* A variety of settings that you can tune on your needs

Note:
* N64oid is far from being perfect now. But do expect it would be improved continuously and constantly.

Android Market

Genom Gizmodo och tack alla läsare som tipsade om denna nyhet