Nokia N900 släppt i USA och Nokia överger Symbian [Off topic] [uppdatering]

Postat:
19:02 - 2009-11-18
Skribent:
| sjukstugan
Kommentarer:
13

nokia-n900-slant

Nu har Nokia släppt N900 i USA och den finns att köpa i deras egna butiker i New York och Chicago till priset av 649 dollar. Nokia N900 kommer, som ni säkert redan känner till, inte att använda sig utav Android utan av ett annat Linux-baserat operativsystem kallat Maemo.

Nokia har också tillkännagett att de kommer att satsa på Maemo framför Symbian för framtida telefoner i N-serien. Detta kommer inte att ske på en gång, utan vi kommer få se Symbian så sakteliga fasas ut och kring år 2012 väntas merparten av dessa telefoner att använda Nokias nya operativsystem.

Genom Engadget och The real mobile project

Uppdatering: Idag (19/11) rapporterar IDG att Nokia tillbakavisar uppgifterna om att man skulle överge Symbian till förmån för Maemo.

– Även om det är vår policy att inte avslöja detaljer om våra kommande produkter vill jag uttryckligen säga att vi står fast vid Symbian för smartphones.
– Symbian är mer framgångsrikt än någonsin för smartphones till den stora massan. Maemo är vårt val för produkter som bygger på en teknik som man typiskt finner i en persondator. Den erbjuder en annan användarupplevelse och ger oss möjligheten att bredda marknaden, säger Nokias informationschef Oskar Södergren.