Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+

Postat:
12:09 - 2022-06-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
22

Nothing Phone 1 kommer inledningsvis endast att säljas via ett inbjudningssystem. Det förra företaget Carl Pei var med och grundade, OnePlus, hade samma upplägg vid starten.

I en video från Nothing säger en marknadsförare att det är viktigt att folk från Nothings community får telefonen först. En annan anledning som anges för inbjudningssystemet är att Nothing inte kan tillverka miljontals exemplar som jättarna och att Phone 1 därför kommer ha begränsad tillgänglighet i början.

Pei uttalar sig också och säger att det tar tid att bygga upp ett stort lager: antingen kan de vänta tills det finns ett tillräckligt stort lager, eller börja sälja vartefter via inbjudningar. Nothing hade även problem med tillgängligheten för hörlurarna Ear 1 som snabbt sålde slut, och vill inte att samma sak ska hända för första telefonen.

Få intressenter gillar sannolikt upplägget, men det är så det blir. Ett rykte hävdar samtidigt att Nothing Phone 1 kommer erbjuda 5G-chippet Snapdragon 778G+ med 6nm tillverkningsteknik, samt 8GB RAM. Uppgiften kommer från ett Geekbench-resultat.

Tidigare rykten har hävdat att telefonen kör Snapdragon 7 Gen 1, vilket alltså inte verkar stämma.