Nova Launcher 7 har förbättrad animation för hemgesten i Android 12

Postat:
11:56 - 2021-09-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

Animationer, inte minst övergångsanimationer, kan göra mobilplattformar trevligare att använda och ge en känsla av flyt. En viktig animation är den som visas när en app på hemskärmen öppnas och användare därefter går tillbaka till hemskärmen.

Appen ser då ut att helt enkelt krympa och återvända till sin ikon. Även när appen startas visas en liknande, men omvänd animation. En nackdel med hemskärmsersättare har varit att dessa animationer försvinner; särskilt den vid återgång till hemskärmen.

Appar har bara upplösts och försvunnit i tomma intet. Nova Launcher 7 på Android 12 har en förbättrad övergångsanimation – även om den inte är lika polerad som i Pixel Launcher. Animationen fungerar heller inte för samtliga appar i dagsläget som videon visar, men det bådar gott.

Förhoppningsvis kan det på sikt innebära mer polerade animationer för de som använder hemskärmsersättare, så att det inte innebär något nackdel att byta ut launchern. Vi testade även Nova 7 på Android 11 för att verifiera att animationen är exklusiv för Android 12.