Nova Launcher kommer anpassas för Android 4.4

Kevin Barry berättar om planerna

Postat:
15:05 - 2013-11-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
19

Amerikanska utvecklaren Kevin Barry, mannen bakom TeslaCoil Software och Nova Launcher, har berättat om hans planer för Android 4.4. Barry kommer släppa en rejält omarbetad version av Nova Launcher, som anammar nya looken i launchern som följer med KitKat. Användare kommer kunna välja själva ifall de vill att Nova ska se ut som hemskärmsappen i KitKat eller som den gör idag.

Skärmdumpen nedan visar transparens för statusfältet och fältet för navigationsknapparna, samt runda sidindikationer och en ny design för mappar. Genomskinlighet är del av KitKats API och funktionen kommer därför bara vara tillgänglig för de som kör Android 4.4.

Google Now kommer inte kunna integreras på samma sätt som i hemskärmsappen för KitKat. Barry funderar dock på att ta sig runt bristen på API-anrop genom att erbjuda liknande funktionalitet genom en medföljande widget. Nya versionen kommer även bland annat bjuda på en omarbetad applikationslåda.

Utvecklaren kan inte säga när uppdateringen släpps i Play Store, men den kommer tillhandahållas gratis och nuvarande Prime-ägare behöver alltså inte betala igen.

nova-launcher-kitkat

Senaste artiklarna om NOVA LAUNCHER

→ Se fler artiklar om ämnet