Nova Launcher uppdateras – en av de bästa hemskärmsersättarna för ICS

Postat:
19:41 - 2012-01-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Android 4.0-användare som gillar hur Ice Cream Sandwich egna launcher ser ut och fungerar men vill ha fler inställningsmöjligheter och funktioner har förnärvarande inte alltför många alternativ att välja mellan.

Kraftfulla hemskärmsersättare som ADWLauncher EX, LauncherPro Plus och GO Launcher EX i all ära – de erbjuder dock inte samma officiella ”Android 4.0”-känsla som ICS-launchern.

Det finns lyckligtvis en bra launcher för Android 4.0 som baseras på den officiella hemskärmsappen. Den heter Nova Launcher och går att ladda hem gratis från xda-developers. Nova har inte fullt lika många funktioner eller inställningar som exempelvis LauncherPro, men är en fin vidareutveckling av ICS-launchern.

Nova Launcher har nyss uppdaterats och fått funktioner som möjligheten att byta ikon för mappar samt ”infinite scrolling” – det vill säga att hemskärmarna går runt i en karusell. De som redan använder Nova Launcher kan gå till Nova Settings > Check for updates för att installera nya versionen.

Har man inte Nova kan man ladda hem appen från xda-developers (kommer släppas i Market i sinom tid) och installera launchern som en vanlig fristående installationsfil (.APK). Är det några som använder Nova och vad tycker ni i så fall om programmet? Fördelar, nackdelar? Ordet är fritt, precis som alltid.