Nu är det Nexus Ones tur att uppdateras till Android 2.3.4

Postat:
10:32 - 2011-05-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

I slutet av förra veckan släpptes version 2.3.4 av Android, vars främsta nyhet är stöd för video- och röstsamtal i Google Talk. Dessa samtal kan genomföras över både 3G och Wi-Fi, och det går även att ringa till de som kör GTalk på datorer. Senaste Google-telefonen Nexus S var först ut att uppdateras till Android 2.3.4, och enheten fick uppgraderingen OTA (”over-the-air”) redan samma dag som versionen släpptes.

En av fördelarna med att ha en mobil som kör en oförändrad variant av Android och vars firmware mer eller mindre tillhandahållas direkt av Google, är snabba uppdateringar. Tillverkare som använder egna gränssnitt som integrerats djupt i Android, tar ofta mycket längre tid på sig att uppgradera sina enheter till senaste versionen av Googles OS. Med detta i åtanke är det en självklarhet att Nexus One stod näst i tur att få Android 2.3.4-uppdateringen, vilken nu har börjat rullas ut trådlöst.

Eftersom Nexus One saknar främre kamera för videosamtal, kommer dock enheten av förståeliga anledningar inte att få stöd för videosamtal, utan N1-användare får istället nöja sig med en samling buggfixar – vilket inte behöver vara fy skam. Enligt den här tråden på Swedroids forum ska bland annat batteritiden ha förbättrats, men uppdateringen verkar dock inte vara svenskanpassad än.

Är det några Nexus One-ägare bland er läsare som redan uppdaterat enheten till version 2.3.4, och märker ni i så fall av några förbättringar?

Tipstack till Henrik!

Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: