Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nu är flaggskeppet Oppo Reno officiellt, har uppfällbar frontkamera

Postat:
12:21 - 2019-04-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Nu har Oppo offentliggjort sitt slimmade flaggskepp Reno 10x Zoom Edition. Telefonens framsida består nästan helt av den FHD+-upplösta AMOLED-skärmen på 6,6 tum. Panelen täcker 93,1 procent av fronten enligt Oppo.
Enheten drivs av Qualcomms snabbaste chipp Snapdragon 855, tillsammans med 6GB eller 8GB RAM beroende på modell. Reno erbjuder därtill 128/256GB lagring, NFC, en optisk fingeravtrycksläsare under skärmen (28,5 % snabbare än tidigare), samt ett 4065mAh-batteri med snabbladdningen VOC 3.0. Nischen är dock 10x hybridzoom för kameran, vilket det långa namnet på telefonen tydliggör.

Den primära sensorn består av Sony IMX586 som kan ta bilder i 48MP. På bakstycket finner vi även ett 13MP telefoto-objektiv och en 120 graders vidvinkelkamera på 8MP. Reno kan spela in 4K-video med 60fps och utnyttjar tre mikrofoner för att skapa en surroundeffekt.

Främre kameran (16MP) och samtalshögtalaren är gömda i konstruktionen och fälls upp på sniskan högst upp vid behov. Det uppfällbara fältet rymmer även den bakre blixten och det kan öppnas på blott 0,8 sekunder.

Oppo Reno

Företaget säljer även en billigare standardmodell av telefonen. Prestandan tar ett kliv nedåt i och med chippet Snapdragon 710. OLED-skärmen är 6,4 men de två telefonerna ser nästan exakt likadana ut, bortsett från utformningen av kamerorna på bakstycket. Även standardupplagan säljs med 6GB eller 8GB arbetsminne.

På baksidan sitter samma 48MP-sensor, men den sitter den här gången intill en en ensam sekundär kamera på 5MP. Enheten har inte heller 10x zoom.

Pris och tillgänglighet

Priset lokalt i Kina för Oppo Reno 10x Zoom Edition (8GB + 256GB) är motsvarande 6610 kronor. Instegspriset för standardmodellen är 4130 kronor. Duon blir tillgänglig 19 april.

Mest kommenterat

 1. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 2. Vilken är din primära webbläsare för Android?
 3. Fotografi och konceptbild på Google Pixel 4
 4. Google publicerar bild på Pixel 4
 5. Så här mycket föll Huaweis försäljning i Tyskland efter svartlistningen
 6. Redmi K20 döps om till Xiaomi Mi 9T och släpps i Europa

Mest läst

 1. Rapport: Google menar att USA:s säkerhet förvärras om Huawei inte får tillgång till Android
 2. Snart går det inte längre att visa bilder från Drive i Google Photos
 3. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 4. Så här ser mörka temat i Google Photos ut
 5. Google publicerar bild på Pixel 4
 6. Så här mycket föll Huaweis försäljning i Tyskland efter svartlistningen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken är din primära webbläsare för Android?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey