Nubia Red Magic 7 Pro erbjuder 135W snabbladdning och hög samplingsfrekvens

Och under-skärmen-kamera

Postat:
21:08 - 2022-02-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
1

Nubia har idag lanserat spelmobilen Red Magic 7 Pro. Som vanligt när det gäller smartphones med spelfokus så är designen skränig och telefonen har ”extra allt”.

Vad sägs exempelvis om 1TB lagring, 18GB arbetsminne, frontkamera under skärmen, 960Hz samplingsfrekvens och ett 5000mAh-batteri med 135W snabbladdning. AMOLED-panelen är av det större slaget även med dagens mått: 6,8 tum.

Den erbjuder utöver en väldigt hög samplingsfrekvens även 120Hz uppdateringsfrekvens, FHD+-upplösning och 10-bitars stöd. Spelmobilerna i toppskiktet maxar ofta hårdvaran på pappret, bortsett från upplösningen. Detta kan delvis ha att göra med att spelprestandan inte ska bli lidande.

Inte oväntat drivs Red Magic 7 Pro av Qualcomms snabbaste systemkrets Snapdragon 8 Gen 1. Telefonen har begåvats med 3,5mm-jack, Bluetooth 5.2 och Wi-Fi 6 – men minneskortsplats saknas.

För fotografi erbjuds en 64MP primärkamera, en 8MP supervidvinkelkamera och 2MP makrokamera. Främre kameran sitter som sagt under skärmen och har 16MP. Nubia har vidtagit åtgärder för att göra bildsensorn så osynlig som möjligt, men en gissning är att bildkvaliteten inte är i nivå med traditionella kameror.

Eftersom det är en spelmobil finns axelknappar och RGB-lampor med effekter (för inget säger ”gaming” som färggranna lampor). Telefonen har även inbyggd fläkt och ett aktivt kylningssystem för utdragna spelsessioner.

Mjukvaran består av Android 12 och Red Magic OS 5.0. Enheten säljs även med 12GB RAM och 128GB lagring. Instegspriset i Kina för Pro-modellen är motsvarande 7080 kronor. Red Magic 7 Pro kommer lanseras internationellt 22 februari.

Nubia började som en smartphoneserie från ZTE men är numera ett fristående märke som till 49,9 % ägs av ZTE.