Nvidia bjuder in till uppvisning av fyrkärniga Tegra 3-mobiler under MWC

Postat:
13:07 - 2012-02-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
37

Vi räknar med att få se ett flertal enheter som utrustats med Nvidias fyrkärniga SoC Tegra 3 under årets Mobile World Congress, däribland de första fyrkärniga mobilerna. Nvidia laddar just nu upp inför mässan och lovar att bjuda på ett ”exklusivt event” under vilket de ska visa upp ”quad-core-prestanda kombinerad med suverän batteritid.”

Pressinbjudan visar en kille som åker bergochdalbana men är mer begeistrad av sin mobil än själva åkturen. Som kuriosa fick undertecknad för några år sedan en flygande parfymflaska krossad mot knäet i Lisebergs åktur Balder med blodigt resultat, och den unge herren borde veta bättre än att leka med en mobil längst fram i en bergochdalbana. Men som det gamla ordspråket lyder: hellre en flaska parfym mot knäet än en Tegra 3-telefon i pannan.

De tillverkare som förväntas presentera fyrkärniga mobiler under MWC är Fujitsu, HTC och LG. HTC har länge utrustat sina telefoner med Qualcomm-chip men tillverkarens nya värsting HTC Edge får enligt ryktet Tegra 3 under skalet.

Huawei ska offentliggöra sin nya Diamond-serie under MWC och det är möjligt att deras toppmodeller utrustats med Tegra 3. Även Asus kan eventuellt visa upp en fyrkärnig mobil under mässan. Med största sannolikhet kommer vi bada i spännande nyheter om några veckor och vi ser verkligen fram emot årets upplaga av MWC.

Genom Phandroid

Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Prime 32GB Wi-Fi på Prisjakt just nu: