Nvidia dumpar Android till förmån för Windows CE

Postat:
17:31 - 2009-06-22
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
234

nvidia_tegra_logoNvidia verkar nu har tvärvänt när det kommer till andra OS än Windows CE för deras Tegra-plattform för netbooks. Vi har tidigare rapporterat om hur Nvidia arbetat tätt intill Google för att göra Android kompatibelt med sin plattform, varför detta verkar vara ett beslut taget i sista stund. Det är som sagt inte bara Android som får stryka på foten, Nvidia säger sig vara mindre imponerade av många stora Linux-distributioner, varav Ubuntu är en av dem.

Tegra är en hårdvaruplattform utvecklad av Nvidia baserad på en ARM-processor med en Nvidia GPU, varför HD-video och annat plötsligt blir verklighet med en annars medioker processor.

Anledningen till att man dumpat Android beror enligt Mike Rayfield, ansvarig för den mobila divisionen av Nvidia, på följande punkter:

* All video- och grafikrendering är mjukvaruaccelerad genom Java-kod, något man hävdar är på tok för långsamt för HD-video. Det finns med andra ord ingen hårdvaruacceleration överhuvudtaget (något vi förmodade att Tegra skulle råda bot på).

* Androids användargränssnitt är inte anpassat för de högre upplösningar som netbooks kör.

Detta är olyckligt och man kan bara hoppas att Nvidia fortsätter att arbeta med Google för att få fram en Android-version kompatibel med Tegra avsedd för mobiltelefoner i stället.

Genom Computerworld