Nvidia Tegra K1 knäcker konkurrensen i tidigt benchmark

Postat:
14:52 - 2014-01-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

Benchmarkresultat behöver för all del inte vara ett definitivt svar på ett chipps prestanda. De höga poäng Tegra K1 sägs ha samlat på sig i Futuremark bådar i alla gott och indikerar att Nvidias senaste SoC har hög beräkningskapacitet.

Tegra K1 fick betydligt högre resultat än Snapdragon 800, Nvidias egna Tegra 4, och än Apple A7 som sitter i Iphone 5s. Mer intressant hade förstås varit att jämföra Tegra K1 med Snapdragon 805, men Qualcomms senaste chipp sitter inte i någon tillgänglig enhet än.

nvidia-tegra-k1

Benchmarktestet utfördes på Lenovos teve ThinkVision 28 som kör Android. Det är faktiskt inte ens bekräftat att TV-apparaten har utrustats med just K1, även om det finns starka indikationer. Andra faktorer som bör tas med i beräkningen är att det definitivt inte är 64-bitarsversionen av Tegra K1 som testats och att drivrutinerna inte är skarpa.

Oavsett ser Tegra K1 ut att bli ett ovanligt kraftfullt mobilchipp. Förra året gick i Qualcomms tecken med endast ett fåtal Tegra 4-enheter, men kanske kommer vi få se desto fler modeller med Nvidia-chipp i år.

Senaste artiklarna om NVIDIA

→ Se fler artiklar om ämnet