Ny androidstatistik: 550 000 dagliga aktiveringar, 6 miljarder installerade appar

Postat:
12:12 - 2011-07-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
37

Googles Larry Page

Google har nyss gått igenom sitt resultat för andra kvartalet i år och sökjätten har mycket att glädjas åt. Företagets inkomster uppgick till $9,03 miljarder med en nettovinst på drygt två miljarder dollar, vilket är en ökning med 32 % jämfört med samma period förra året.

En del androidrelaterad statistik har även presenterats. Numera aktiveras hela 550 000 androidenheter varje dag, vilket innebär att varje sekund är det över sex personer som loggar in på sitt Gmail-konto med en ny Android för första gången. Tydligen växer de dagliga aktiveringarna med 100 000 varje månad och om den takten fortsätter kommer en miljon enheter aktiveras varje dag i slutet av året – en skyhög summa.

Vi har även meddelats att Market nu innehåller 250 000 titlar och att användare sammanlagt har laddat hem dessa sex miljarder gånger hittills. Den totala mängden androidenheter i världen uppgår till 130 miljoner.

Avslutningsvis kan nämnas att Google+, det nya sociala nätverket som är internetgigantens svar på Facebook, har lyckats locka 10 miljoner användare på två veckor. Ett gott resultat med tanke på att en inbjudan har krävts för att använda tjänsten och att den i stort sett inte marknadsförts alls.

Genom Android and Me

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu: