Ny demovideo av aviseringarna i Paranoid Android, numera open-source

Postat:
10:57 - 2013-06-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

När en ny aviseringsfunktion vid namn Halo visades upp för drygt en månad sedan befann sig finessen fortfarande i ett tidigt skede. Aviseringssystemet, som är del av ROM:en Paranoid Android, börjar bli färdigt nu och gänget bakom funktionen har dessutom släppt källkoden för projektet.

Det innebär sannolikt att Halo kommer dyka upp i en rad olika ROM:ar och inte bara vara en finess i Paranoid Android. Gänget fick idén från Facebook och deras så kallade ”Chat Heads”: cirklar som dyker upp var man än är i gränssnittet och berättar om nya meddelanden. 

I demovideon visas Halo av en entusiastisk användare. Så här fungerar det i korthet: aviseringar visas i en liten cirkel. När cirkeln inte används gömmer den sig längs vänstra eller högra sidan av skärmen. Trycker användaren på aviseringen i cirkeln öppnas appen som skickade notifikationen, men inte som vanligt: den visas i ett fönsterläge.

Tanken är att kontexten på så vis inte ska förloras. Sammanhanget ska bevaras genom att användaren fortfarande är kvar i samma app som förut. Halo fungerar för alla aviseringar och det går att växla mellan dem med svepgest. Är det här en funktion ni skulle vilja se i vanliga Android?