Ny hybrid mellan surfplatta och smartphone: Pantech Vega No.5 med dubbelkärnig 1.5GHz-processor och 5-tumsskärm

Postat:
14:01 - 2011-05-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
51

Ny hybrid mellan surfplatta och smartphone: Pantech Vega No. 5 med dubbelkärnig 1.5GHz-processor

Av kommentarerna här på Swedroid döma är det många som ogillar trenden med allt större skärmar på mobiler, medan andra just är ute efter en telefon med rejält tilltagen display. Enheter med skärmar kring 4.5 tum brukar fortfarande kallas för mobiler, medan modeller med telefonegenskaper som har femtumsskärmar eller större vanligen kallas för hybrider: de ligger någonstans mellan telefonformatet och det mindre tabletformatet. Den mest kända enheten av den typen är sannolikt femtummaren Dell Streak 5, som släpptes förra sommaren.

Pantech Vega No. 5En ny baddare i samma storlek är Pantech Vega No.5 , och den bjuder på rätt imponerande hårdvara. Enheten styrs nämligen av en dubbelkärnig 1.5GHz-processor av typen Qualcomm Snapdragon MSM8660, och på insidan finner vi därtill 1GB DDR2-RAM och 16GB internt lagringsminne. Vega No.5 har även de dubbla kameror som numera i stort sett är standard på Android-enheter i toppskiktet: en 8MP-kamera på baksidan med LED-blixt och stöd för videoinspelning i 1080p, samt en kamera framtill för videosamtal.

Skärmen på Pantech Vega No. 5 är som namnet antyder hela fem tum stor, men upplösningen är något utav en besvikelse: endast WVGA (800×480) är i klart lägsta laget för en display av den storleken. Enheten kör Android 2.3 och har fulla telefonfunktioner, en DMB-antenn, DLNA, och stöd för NFC kommer via en framtida firmware-uppdatering.

Det bör nämnas att allt vi vet angående lansering är att enheten kommer släppas i Korea och Kina nästa månad: om Vega No. 5 även dyker upp i Sverige så småningom är ännu okänt. Är det några som skulle vara sugna på att slå till ifall den letade sig hit?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=o79PvpqlLfw

Genom NetbookNews

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: