Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Ny LG-telefon dyker upp hos FCC, kan vara Nexus 5

5-tumsmobil i 4,7-tumsformat?

Postat:
12:03 - 2013-09-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
En telefon som kan vara LG Nexus 5 har dykt upp i registren hos federala myndigheten FCC i USA. Att ett nytt Nexus-flaggskepp är på gång är nästintill säkert – Google tillkännagav nyligen att nästa Androidversionen heter KitKat och ända sedan slutet av 2009 har det kommit en ny Nexus-mobil varje år.
Ett flertal gånger har det sagts att LG även kommer stå för årets Nexus och nu senast dök vad som såg ut att vara en LG-tillverkad Nexus-mobil upp i en officiell video från Google, som sedan plockades ner. Telefonen som hittats hos FCC kallas ”D820” och ”Hammerhead” och flera saker pekar på att den är årets Nexus.

Bilden på dess bakstycke och trådlösa laddning ovan stämmer rätt väl in med fotot på den okända Nexus-telefonen som syntes i Googles video nyligen. Att ”AOSP” finns med i mjukvaruversionen är även en indikation, då det är något sökjätten brukat sätta dit för Nexus-telefoner. Det står ”Key Lime Pie” (dock felstavat) och inte det officiella namnet ”KitKat”, men med tanke på att Google fortsatte använde ”KLP” internt för att riktiga namnet inte skulle läcka ut är det inte konstigt.

lg-nexus-5-kitkat-rykte

Enligt FCCs dokument har telefonen 7-bands LTE (4G), Bluetooth 4.0, NFC och Wi-Fi (dual-band, 802.11 b/g/n/ac). Chippet är Qualcomms värsting Snapdragon 800 och skärmen är fem tum stor med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Telefonen sägs vara 131,9mm hög och 68,2mm bred.

LG Nexus 4 bygger delvis på LG Optimus G, men den här pjäsen verkar inte bygga på tillverkarens flaggskepp G2 i lika stor utsträckning. Först och främst är enheten betydligt mindre om uppgifterna stämmer – trots femtumsskärm är den rentav mindre än Nexus 4 (4,7”). Det fasta batteriet sägs dessutom ha 2300mAh och inte 3000mAh som i G2. Rykteskarusellen kring höstens Nexus lär börja snurra för fullt snart och vi åker naturligtvis med.

Uppdatering: Om måtten stämmer och FCC-telefonen är mindre hög och bred än Nexus 4, är det sannolikt inte den enheten som syntes i Google-videon (se bild ovan).

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 5. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 6. LG:s nya gränssnitt Velvet UI kommer släppas för äldre telefoner

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey