Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Ny stor Pixel 5-läcka tycks bekräfta tidigare rykten

Postat:
18:55 - 2020-09-22
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Google har aldrig varit speciellt bra på att hålla sina telefoner ur Pixel-serien hemliga fram till lansering. Läckorna är alltid många och i vissa fall, som med fjolårets Pixel 4-duo, var läckorna så omfattande och betydande att Google helt sonika valde att flera månader innan det officiella lanseringseventet officiellt bekräfta delar av det alla redan visste.
Med Pixel 5 är visan snarlik, men inte riktigt lika omfattande. Den senaste läckan, från den tyska tekniksajten WinFuture, målar en tämligen omfattande bild av vad vi kan förvänta oss.

Enligt den senaste läckan kommer Pixel 5 ha utrustats med en 6 tum stor OLED-skärm (ej 5,8 tum som vissa andra läckor antyder) med en upplösning om 1 080 x 2 340 pixlar och ett bildförhållande om 19,5:9. Detta torde resultera i en pixeltäthet om 430 PPI vilket är bra men inte i klass med vad vi har vant oss vid från toppmodellerna i Googles Pixel-serie. Uppdateringsfrekvensen är som tidigare trott 90 Hz.

Soli-sensorn som användes för Googles avancerade ansiktsupplåsning är enligt läckan borta och därmed är även den gigantiska ”pannan” borta, och Google har istället nöjt sig med en numera mer traditionell hålstanskamera i det övre vänstra hörnet.

Avlägsnandet av Soli har gjort möjligt för Google att ge telefonen en betydligt mindre ”panna”, men vi finner fortfarande ganska tjocka ramar rent allmänt om tidigare läckta bilder stämmer. Google återgår i Pixel 5 till en traditionell fingeravtrycksläsare på telefonens bakstycke.

Vi tycker det är lite tråkigt att mista den utmärkta ansiktsupplåsningen i Pixel 4-duon, men en bra kapacitiv fingeravtrycksläsare är fortfarande den snabbaste och mest pålitliga metoden som idag existerar. Även fortsatt finner vi Googles Titan M under skalet, en säkerhetsmodul ämnad att öka telefonens säkerhet och snabbare hantera kryptering och dekryptering.

WinFutures uppgifter stämmer in i tidigare läckor vad gäller telefonens processorbestyckning och gör gällande att det handlar om Snapdragon 765G med tillhörande stöd för 5G, det vill säga samma mellanklasschipp som vi finner i bland andra OnePlus Nord. RAM-bestyckningen skall vara 8 GB och lagringskapaciteten 128 GB i alla modeller.

Läckan talar vidare om stereohögtalare, tre mikrofoner och vattenresistens i form av en IP-68-klassning. Vidare finns det förväntade i form av stöd för dual-band gigabit-WiFi, NFC och Bluetooth 5.0. Telefonen skall bara ha en SIM-kortplats (nano) men skall precis som tidigare Pixel-telefoner även ha stöd för eSIM som kan användas samtidigt som SIM-kortplatsen för stöd för dubbla mobilnätverk. Vikten är 151 gram och tjockleken 8 millimeter, men övriga mått är okända.

Huvudkameran bygger precis som i alla Pixel-telefoner sedan 2017(!) på samma Sony-sensor på 12,2 megapixlar (f/1,7, 77 grader synfält, 1,4 mikrometer) med optisk och elektronisk bildstabilisering. Detta är en mycket gammal sensor och även om Googles mjukvara kan göra underverk så börjar den kännas lite otillräcklig. Huvudkameran sägs kunna spela in video i 1080p i hela 240 bilder per sekund, eller 4K i 60 bilder per sekund, vilket är en smula förvånande givet den blygsamma prestandan i Snapdragon 765G.

I Pixel 5 sägs Google ha ersatt telefotokameran från fjolårets Pixel-duo med en ultravidvinkelkamera (f/2,2, 107 grader synfält, 1,0 mikrometer). Huruvida ultravidvinkel är bättre eller sämre än telefoto låter vi var och en avgöra, men Swedroid-redaktionen är kluven. Frontkameran uppges vara på 8 megapixlar (f/2,0, 83 grader synfält, 1,12 mikrometer).

Batteriet sägs vara på 4 080 mAh vilket är ett trevligt steg i rätt riktning jämfört med fjolårsmodellerna Pixel 4 (2 800 mAh) och Pixel 4 XL (3 700 mAh) samt årets Pixel 4a (3 140 mAh). Snabbladdning sker via samma 18W-laddare som vi har sett i alla Pixel-kartonger. Detta är med dagens mått mätt en medioker snabbladdare. Enligt WinFuture får Pixel 5 stöd för både trådlös laddning och omvänd trådlös laddning, där Pixel 5 kan ladda en annan Qi-kompatibel enhet (exempelvis hörlurar) vid behov.

Slutligen uppges det att Pixel 5 kommer säljas i två färgalternativ; svart och grön, och får en prislapp på 629 euro (cirka 6 600 kronor i skrivande stund) i Tyskland.

Som tidigare nämnt kommer telefonen enligt läckan endast säljas i en bestyckningsversion med 8 GB RAM och 128 GB lagring. Ryktet gör gällande att Google på de flesta marknader kommer skicka med ett par trådburna hörlurar, något som numera är ganska ovanligt.
 

Mest kommenterat

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Google Pixel 6 kommer uppdateras i fem år
 3. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 4. Realme 8i erbjuder 120Hz-skärm för 199 euro
 5. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 6. Amazfit lanserar handledsenheten GTR 3 Pro

Mest läst

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 3. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 4. HBO Max kostar 89 kronor i månaden
 5. Hiroshi Lockheimer uppmanar återigen Apple att implementera RCS
 6. Google Pixel 6 kommer uppdateras i fem år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är längsta tiden du använt samma smartphone utan att skaffa ny?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om