Ny surfplatta: HTC Puccini med dubbelkärnig CPU? [Rykten]

Postat:
15:04 - 2011-05-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
27

Ny surfplatta - HTC Puccini med dubbelkärnig CPU? [Rykten]

HTCs första tabletförsök kommer som nyss rapporterats att börja säljas 25:e maj, och nu har det dykt upp ett rykte om att den taiwanesiska tillverkaren har en ny surfplatta på gång: HTC Puccini. Denna gång sägs HTC varit kloka nog att utrusta enheten med en dubbelkärnig CPU, för vare sig det behövs eller inte är flerkärniga processorer något som många konsumenter vill ha.

Enligt ryktet ska plattan styras av en CPU av typen Qualcomm MSM8660 Snapdragon med dubbla kärnor, och det spekuleras att klockfrekvensen kommer ligga på inte mindre än 1.5GHz. Relativt nyligen visade Qualcomm upp vad deras MSM8660-SoC (”system-on-a-chip”) med grafikkretsen Adreno 220 mäktar med, och då fick vi bland annat höra att plattformen erbjuder världens första asynkrona, dubbelkärniga mobilprocessor. Detta innebär att kärnorna, när det är fördelaktigt, kan arbeta i olika klockfrekvenser och voltnivåer samtidigt, vilket sägs göra chipet mer effektivt och batterivänligt.

Bilden i början av artikeln ska enligt utsago vara en skärmdump från HTC Puccini, och om detta stämmer är gränssnittet väldigt likt HTC Flyers. Skillnaden är dock att Puccini ska köra Honeycomb, och det tycks i sådana fall inte vara mycket från Android 3.0 som fått vara kvar efter HTCs omarbetning av gränssnittet – i alla fall gällande launchern.

HTCs kommande tablet kallas som tidigare nämnts för Puccini, men detta är sannolikt ett kodnamn som kommer ändras när enheten lanseras. När denna lansering kommer ske finns emellertid inga pålitliga uppgifter om, men det har talats om tredje eller fjärde kvartalet i år. Vilken av HTCs tablets tror ni kommer sälja bäst – Puccini eller Flyer?

Tipstack till Christer! Genom Android and Me

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:

,