Nya Google-funktioner på väg till Android i jul

Postat:
12:14 - 2020-12-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
9

På den allmänna produktbloggen berättar Google om nya funktioner som är på väg till Androidtelefoner, oavsett tillverkare. Google släppte första versionen av sitt ”emoji-kök” i början av året.

Sedan dess har möjligheten att kombinera emojis för att skapa nya utökats. I en uppdatering som släpps snart kommer de möjliga kombinationerna att utökas från ”hundratals” till över 14 000. Det utökade ”emoji-köket” är redan tillgängligt för de som kör betaversionen.

Alla som kör Android 6 eller senare kommer få tillgång till den förbättrade röststyrningen, genom Voice Access. Verktyget ger objekt i gränssnittet etiketter, även inuti appar, så att systemet i större utsträckning kan styras med rösten.

Google Maps kommer få en ny flik längst ned kallad ”Go” som är tänkt att göra det lättare för oss att navigera till platser vi ofta besöker. Android Auto är som tidigare rapporterats på väg till Sverige. Sista nyheten är att Androids lösning för lokal delning mellan mobiler, Nearby Share, kommer kunna dela appar till andra – även utan Wi-Fi eller mobildata.