Google Play ersätter Market: filmer, musik, spel, appar och böcker på samma ställe

Postat:
20:13 - 2012-03-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
85

Sökjätten har nyss offentliggjort nya tjänsten Google Play som helt ersätter nuvarande applikationsbutiken Market. Tjänsten är tänkt att eliminera allt trassel med sladdar och skapa en sömlös synkronisering mellan datorer och olika mobila enheter.

Android Market, Google Music och Google eBookstore är numera alla en del av Google Play. De nya namnen på tjänsterna är Google Play Store, Google Play Music och Google Play Books. För filmer finns tjänsten Google Play Movies.

Market på mobiler och surfplattor kommer inom kort att uppdateras till Google Play Store.  I Sverige kommer vi dock inte märka av någon större skillnad annat än det nya namnet på Market. Underhållningstjänsterna är nämligen än så länge begränsade till USA och även Kanada i viss utsträckning. England, Australien och Japan får dessutom vara med på ett begränsat hörn.

Google meddelar dock att deras långsiktiga mål naturligtvis är att ge alla länder tillgång till så många av tjänsterna som möjligt. Mer information finns på officiella hemsidan och nya adressen till Androids applikationsbutik är play.google.com/store.

Uppdatering: För att fira lanseringen av Google Play tycks det vara rea på utvalda appar i nya programbutiken.

Tack till alla som tipsat! Genom Google Blog

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: