Nya Nexus 7 kan få chipet Qualcomm Snapdragon S4 Pro [Rykten]

Postat:
11:27 - 2013-02-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
41

google-asus-nexus-7

I slutet av januari fick vi genom rykten höra att Google och Asus arbetar på en ny, uppdaterad version av populära surfplattan Nexus 7. Ett par av uppgifterna som nämndes var en mer högupplöst skärm (Full HD, 1080 x 1920 pixlar) och att enheten kommer presenteras i maj.

Nu rapporterar Barron’s att det kommer sitta ett chip från Qualcomm i enheten istället för ett Nvidia-chip som i den första Nexus 7. Det är Qualcomm APQ8064 som sägs få nya Nexus 7 att vakna till liv – samma fyrkärniga SoC som sitter i nästan alla 1080p-telefoner som antingen presenterats eller redan har släppts. Det är även samma chip som LG Nexus 4 begåvats med.

Enligt publikationens källa har Google och Asus valt Snapdragon S4 Pro istället för Tegra 4 på grund av ett mer konkurrenskraftigt pris och för att samma chip även kan användas till 3G/4G-modem. Ryktetsetiketten är fastklistrad över uppgifterna men vi lär sannolikt få höra mer om saken de kommande månaderna fram till utvecklarkonferensen Google I/O i maj under vilken enheten förväntas få ett offentliggörande.