Nya uppgifter om kommande Sony-värstingen Yuga, sägs hettas upp av Snapdragon S4 Pro [Rykten]

Postat:
15:16 - 2012-12-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Vi hörde först talas om Sony Yuga i mitten av oktober. Ett par veckor senare dök det upp bilder som påstods föreställa Sonys kommande toppmodell och ett par veckor in i november sa en av Sonys försäljningschefer att de har ett konkurrenskraftigt flaggskepp på gång. Nu har Eldar Murtazin från ryska mobilsajten Mobile Review enligt utsago fått tag på en prototyp av enheten.

Google Translate gör i vanlig ordning en härligt fri, underhållande och udda översättning av den i det här fallet ryska texten. Det framgår i alla fall att Murtazin bekräftar att det fyrkärniga chipet Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) sitter i enheten. Precis som Swedroid erfarit i fallet LG Nexus 4 som har samma chip sägs prototypen bli het: ”varm som en kamin”. 

Enligt översättningen menar Murtazin att Yuga når ”oanständiga och otäcka” temperaturer. Översättningen blir därefter mer än lovligt osammanhängande ett par rader men Murtazin verkar anse att det behövs bättre kylning i mobiler. Han avslutar med att säga att Yuga-prototypen kan användas som en ”personlig spis”.

Nu är det för det första inte ens 100 % säkert att Murtazin faktiskt har fått tag på en prototyp av Sony-mobilen med kodnamnet Yuga. Om han nu har tillgång till enheten så rör det sig ju naturligtvis om en prototyp och värmeproblemen behöver inte nödvändigtvis existera i den slutgiltiga produkten. Det är dock en smula oroväckande att Snapdragon S4 Pro tycks ha en tendens att alstra så mycket värme.