Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nya uppgifter om kommande telefoner från HTC [Rykten]

Postat:
05:00 - 2009-12-07
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

htc_modeller_q1_2k10
En person har
genom HTC-forumet xda-developers läckt en mängd information om ett gäng kommande lurar vilka uppges vara redo för lansering mellan 1:a och 2:a kvartalet 2010. Informationen härör från ett internt affärsmöte som HTC skall ha haft i Wien någon gång under oktober månad och de läckta uppgifterna avser inte bara Android-telefoner utan även kommande Windows Mobile-enheter. Utifrån uppgifterna kan man konstatera att HTC delat in sin produktportfölj i fyra delar: Design/Lifestyle, Social, Performance och Producitivty – vilka telefoner som platsar var framgår av av de läckta bilderna som presenteras längre ned i  artikeln.

Legend verkar vara en uppföljare till HTC Magic och har adopterat den älskade/hatade haka som präglar HTC Hero.  Telefonen ser enkel och stilren ut och har en ram i någon typ av metall samt mäter 111 x 57 x11,4 mm, tjockleken om 11.4mm förklaras med all säkerhet av den medföljande AMOLED-skärmen som möjliggör betydligt tunnare enheter då ingen backlight behövs. Man verkar ha ersatt styrkulan med en optisk sensor, vilken sannolikt fungerar som en optisk mus, fast inverterat.

htc_legend_specs

htc_legend_1

htc_legend_2

Salsa har en formfaktor som mer påminner om BlackBerry-telefoner, en så kallad ”candybar” med ett fysiskt tangentbord under skärmen. Enligt uppgift är Salsa endast 8.6mm tjock, vilket skulle göra den till den tunnaste telefonen någonsin med ett fysiskt tangentbord. Imponerande! Lanseras i juni 2010.

htc_leaks_salsa_specs

htc_leaks_salsa_1

Tide är även den, liksom Salsa, en telefon av ”candybar”-typ, men i fallet med Tide så har den en mer traditionell knappsats, i likhet med vanliga ”dumbphones”. Den skall kombinera den traditionella knappsatsen med en touchscreen, vilket gör den till en hybrid, ett mellanting som vi hittills inte har sett i androidvärlden. Skall lanseras i april 2010.

htc_leaks_tide_specs

htc_leaks_tide_1

htc_leaks_tide_2

Buzz kan komma att bli efterträdaren till HTC Tattoo, då den ryktesvis precis som Tattoo skall ge ägaren möjlighet att enkelt och billigt kunna byta skal på telefonen för att ge varje ägare möjligheten att göra sin telefon unik. Utöver utbytbara skal skall telefonen beäras med en 3.2″-skärm, 5-megapixelkamera med autofouks och blixt samt en läcker design. Ryktas komma i maj månad 2010.

htc_leaks_buzz_specs

htc_leaks_buzz_1

htc_leaks_buzz_2

Bravo är enligt dessa rykten uppföljaren till HTC Hero, och tillika flaggskeppet i HTC:s androidarmada under 2010. Bravo sägs vara ytterligare ett namn för den omryktade Dragon, vilken även är känd som Passion. Telefonen skall komma bestyckad med en snapdragonprocessor på 1 GHz, en kapacitiv 3.7-tums AMOLED-skärm i WVGA-upplösning, videoinspelning i 720p och 256 MB RAM, vilket enligt ryktet kan komma att ökas till 512 MB, 1400 mAh-batteri och HTC:s Sense-gränssnitt förstås. Personligen hade jag gärna hoppats att HTC:s flaggskepp hade levererats med en skärm större än 3.7″ – inte minst med tanke på att HTC Touch HD2, HTC:s Windows Mobile-flaggskepp, har en skärm på hela 4.3″.

htc_leaks_bravo_specs

htc_leaks_bravo_1

htc_leaks_bravo_2

htc_leaks_bravo_3

Huruvida dessa rykten innehåller någon som helst sanningshalt eller om det bara visar sig vara tomma löften från någon e-mytoman vet vi försås inte ännu, men dessa rykten känns definitivt inte helt osannolika – snarare tvärtom, då HTC för flertalet av dessa telefoner verkar hålla kvar vid den numera föråldrande MSM72xx-plattformen vilken bygger på den ännu äldre ARM11-kärnan.

xda-developers via AndroidAndMe.

Mest kommenterat

 1. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Nya designen för ”mina appar” i Play Store nu allmänt tillgänglig
 6. Apple Music för Android får stöd för förlustfri uppspelning

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Skärmdumpar visar Windows 11
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 6. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om