Nyheterna i Android 4.4 KitKat enligt läckt dokument

Postat:
10:31 - 2013-10-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
51

En före detta Wall Street Journal-reporter säger sig nu ha fått tag på ett dokument som avslöjar nyheterna i Android 4.4. Googles slogan för Android 4.4 KitKat är ”en fantastisk Androidupplevelse för alla”. Med det i åtanke är det inte konstigt att en av nyheterna i KitKat sägs vara bättre minneshantering, som ska få Android 4.4 att fungera fint på enheter med bara 512MB RAM.

Om den allra senaste versionen av Android kan köras på äldre telefoner och på nya budgetmodeller skulle det bidra till att ge en bättre Androidupplevelse åt fler människor. Det skulle underlätta för både utvecklare och användare.

En annan nyhet är funktioner för att göra smartklockor mer användbara och energisnåla. KitKat sägs klumpa ihop och samla data från exempelvis sensorer innan paketen därefter skickas i omgångar. Det sägs innebära att kommunikationen mellan externa tillbehör och en Androidmobil blir mer energieffektiv, då systemet inte behöver skicka en stadig ström av data. Kommande Androidversionen ska dessutom erbjuda förbättrade möjligheter att lyssna efter aviseringar. Det skulle kunna förenkla att information från telefonen visas på en extern skärm, som en smartklocka.

Android 4.4-enheter kommer enligt rapporten få tre nya sensorer: stegavkänning, stegräknare och ”geomagnetisk rotationsvektor”. Tanken är bland annat att Androidenheter ska bli bättre träningsmaskiner och kunna analysera vår motion. De nya sensorerna ska även underlätta platsigenkänning.

Vi går vidare i listan och finner stöd för helskärmsläge som gömmer statusfältet högst upp, så utvecklare på ett enkelt vis kan använda hela skärmens areal (vilket dock även är möjligt i nuläget?). Avslutningsvis ska KitKat ha inbyggd funktionalitet för IR-fjärrkontroll (om hårdvarustöd finns), samt kunna emulera betalkort som använder NFC.