Nytt initiativ från internetbokhandeln Adlibris [Tips]

Postat:
20:08 - 2010-12-07
Skribent:
Ludde
Kommentarer:
18

Ungefär samtidigt som Google lanserar sin senaste tjänst, Google Books, passar även internetbokhandeln Adlibris på att lansera sin nya androidapplikation. Med Adlibris app kan man söka bland alla boktitlar som finns i bokhandelns databas, köpa både böcker och e-böcker samt läsa e-böcker – direkt i telefonen. Deras utbud bland e-böcker uppgår till flera tusen populära titlar, men hur det fungerar i praktiken får ni läsare som provat gärna berätta för oss.

Konkurrenten Bokus lanserade för ett tag sedan en egen applikation för Android, dock utan möjligheten att köpa e-böcker direkt i telefonen. Alternativet att köpa e-böcker direkt är nog en funktion som kommer bli ännu mer tillgänglig i framtiden. I och med lanseringen av Google Books finns redan möjligheten att ladda ner över 3 miljoner e-böcker helt gratis, men då är de flesta titlar på engelska.

Det skall bli spännande att se hur utvecklingen av e-böcker tar sig och visst verkar det som att många människor är redo att överge pocketboken för en digital läsplatta. Möjligheten att ha 100 böcker som tar samma plats som en bok är kanske den starkaste anledningen till att man idag vill läsa elektroniskt?

Adlibris-applikationen kan du ladda ner genom att söka på Adlibris i Android Market eller scanna in QR-koden här bredvid. Är du intresserad av att testa Google Books kan du även hitta den appen i Android Market.

Tack till Glenn som tipsade oss.