Nytt påkostat shoot ’em up-spel i Market: Guerrilla Bob

Postat:
16:32 - 2011-03-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
12

Guerrilla Bob är ett ovanligt ambitiöst actionspel som först rönte framgång på iOS, och vilket sedan igår även finns tillgängligt i Android Market. Storyn är inte särskilt engagerade – det handlar om att hämnas på en ond barndomsvän och ta sig an hans privata armé, men själva spelet är desto mer fängslande. Guerrilla Bob har OpenFeint-integrering, och bjuder även på ett multiplayerläge i vilket man kan spela tillsammans med de som har iOS-versionen.

Bob är en högst skjutglad protagonist, som ibland skrockar hysteriskt när han tillintetgör sina motståndare, eller hostar ur sig oneliners. Det gäller att skjuta på allt som rör sig, och dessutom på en hel del som inte rör sig för den delen, då man kan demolera byggnader. Det går att utöka sin arsenal genom att hitta fler vapen längs banorna, och man kan även köpa nya vapen för pengar man tagit från fiender. Spelet har glimten i ögat och bjuder på humor emellanåt. Bland annat har fienderna namn som Johnny Boom eller Boris the Bullet.

Kontrollerna har ingen inlärningskurva, så det går att börja spela direkt: man styr Bob från ett fågelperspektiv genom ett kors nere till vänster, och skjuter genom att trycka till höger på skärmen. Eftersom skotten aldrig tar slut, kan man låta kulorna hagla konstant om man så önskar. Det finns tre olika spellägen: Arcade, Mercenary och Survival. Grafikmässigt finns det inget alls att klaga på: Guerrilla Bob är mycket polerat, och spelet flyter perfekt på telefoner med förstagenerationens Snapdragon-processorer.

Detta är kanske inte en typ av spel som kommer att tilltala alla, men de som tycker Guerrilla Bob verkar roligt efter att ha sett demovideon nedan kommer förmodligen inte att bli besvikna. En av de få negativa sakerna med spelet är det blir en smula enahanda i längden, men i övrigt är Guerrilla Bob ovanligt lyckat. Det finns tyvärr ingen demoversion, men för 19 kr får man åtskilligt med action.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TntE55pN_Qc

 

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:

 

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsung tror att foldables kommer sälja bättre än S-serien inom tre år
 5. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 6. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22

Mest läst

 1. Google slår tillbaka mot Sonos
 2. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 3. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 4. Motorola smygpresenterar nya Razr
 5. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om