Office för Android släpps tidigt 2013 enligt nya uppgifter

Postat:
20:10 - 2012-11-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Den lilla följetongen om Office för Android började i slutet av maj när det dök upp ett rykte som sa att Microsoft skulle släppa hela sin kontorssvit för surfplattor nu i november. Nästa inslag kom för en månad sedan då en produktchef för Microsoft i Tjeckien bekräftade att Office kommer släppas för Android i mars nästa år.

Uppgifterna dementerades emellertid snabbt av Microsoft i USA och det verkar som den tjeckiska filialen gjorde ett förhastat uttalande. Nu rapporterar dock The Verge att de genom ett flertal källor kunnat bekräfta att Office för Android och iOS släpps tidigt nästa år. 

Office Mobile kommer enligt utsago bli gratis i form av appar som låter användare öppna olika typer av Office-dokument. Apparna kommer kräva ett Microsoft-konto (i form av en Hotmail- eller Outlook-adress) och för att kunna redigera dokument krävs en prenumeration av Office 365.

Apparna sägs tillåta enklare form av redigering men försöker inte ersätta den fullfjädrade desktopversionen av Office. En talesperson för Microsoft har sagt att ”Office kommer fungera på Windows Phone, iOS och Android”.