Officiell CyanogenMod 10.2 nu tillgänglig för Oppo N1

Postat:
12:43 - 2013-12-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
1

Nu har Oppo och Cyanogen Inc släppt skarp CyanogenMod 10.2 för telefonen N1. Mjukvaran, som baseras på Android 4.3, tillhandahålls som officiellt alternativ till Oppos egna gränssnitt ColorOS. Oppo säljer en särskild CyanogenMod-version av sin bamsemobil, men alla kunder som vill kan göra om N1 till CyanogenMod-modellen. Cyanogen har inkluderat en del funktioner som är specifika för just N1, för att exempelvis utnyttja telefonens pekkänsliga yta på baksidan.

Oppo är en av få tillverkare som faktiskt skapat inbyggda verktyg för att installera ROM:ar. Det krävs med andra ord inga upplåsta bootloaders eller installation av särskild recovery. Användare laddar bara hem firmwarefilen (i det här fallet cm-10.2-WPPH50O-n1-signed.zip), placerar den på enhetens lagringsmedia och väljer ”Lokal uppdatering” från systemuppdateringsverktyget.

Tillverkaren poängterar att all lokal data försvinner när användare byter från ColorOS till CyanogenMod, eller tvärtom. Det går att växla fritt mellan ColorOS och CyanogenMod, så användare är aldrig låst till endera mjukvaran.

De som vill veta mer och ladda hem firmwarefilerna kan bege sig till Oppos foruminlägg. Swedroids närmare titt på telefonen kommer inom kort.

Senaste artiklarna om OPPO

→ Besök Androidarkivet