Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Officiell Facebook-app snart för Android?

Postat:
00:05 - 2009-09-02
Skribent:
arwengrim
Kommentarer:

Jag vet inte hur mycket du använder Facebook, men eftersom drygt var fjärde person i Sverige har ett konto är det nog sannolikt att flera av Swedroids läsare hänger på ”fejjan”. Jag köpte en HTC Hero mycket för dess integration med Facebook. Funktionerna skrapar dock bara lite på ytan och duger inte för mer avancerad användning.facebook-adroid

Inofficiella apps
Det finns ett antal olika apps på market där kanske Bloo och Babbler är de mest framträdande. Eftersom jag inte rootat min Hero har jag bara haft möjligheten att testa Babbler Lite och jag blev verkligen inte imponerad. Nu verkar det som mina böner äntligen besannas:

Ett rykte med hög sanningshalt?
Ett rykte gör gällande att Facebook under ett kommande pressevent ska presentera Facebook för Android. De här ryktena har vi hört talas om tidigare men den här gången verkar det finnas högre sanningshalt i innehållet. Ryktet säger vidare att det är den 8:e september som gäller release av appen. Tydligen är det Google och Facebook som tillsammans har stått för utvecklingen till skillnad mot appen till iPhone där Facebook själva stod för all utveckling.

Att Facebook förr eller senare kommer släppa en app till Android råder det nog ingen tvekan om. De är väl medvetna om hur Android växer och vill självklart stärka sin ställning på alla större mobila plattformar. Hur applikationen kommer fungera och vilka funktioner som ska finnas med vet vi inte i skrivande stund. Förhoppningsvis kan vi nästa vecka vara lite mindre avundsjuka på våra iPhone-kompisar med sina Facebookappar.

Om författaren
Inlägget är skrivet av Patrik Arwengrim, jag bloggar normalt på arwengrim.se som är en blogg om sociala nätverk, coola saker på nätet och IT i allmänhet.

(Bilder lånade från allfacebook.com)

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om