Officiell Gingerbread-ROM för Samsung Galaxy S läckt – svenska uppdateringen inte långt borta? [Rykten]

Postat:
08:49 - 2011-03-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

 

Samsung Galaxy S Gingerbread

En ROM som sägs vara Samsungs officiella, slutgiltiga Gingerbread-uppdatering för den europeiska versionen av Galaxy S läckte ut på nätet för ett par dagar sedan. Det var inte länge sedan Galaxy S sist fick en uppdatering, och för ett par veckor sedan meddelade Samsung Rumänien via sin Facebook-sida att enheten skulle uppgraderas till Android 2.3 Gingerbread redan i slutet av mars. Mars sista dagar börjar ju som bekant närma sig, och förhoppningsvis låg det en sanning i ryktet.

I Swedroids forum finns rapporter från användare som vågat sig på att testa den läckta Gingerbread ROM:en för Galaxy S, och enligt utsago ska uppdateringen göra telefonen mycket snabbare än firmware-versionen baserad på Android 2.2.2 – även GPS:en sägs vara mer rapp. Enligt en användare är skillnaden till och med så pass stor som den mellan natt och dag; minst sagt lovande redogörelser som vi får hoppas stämmer.

De flesta gör nog dock bäst i att vänta på den officiella svenska uppdateringen, då det tycks förenat med vissa risker och nackdelar att installera den läckta versionen. De som ändå känner sig manade kan emellertid finna nedladdningslänkar genom att besöka xda-developers, eller den här tråden på Swedroids forum. Svenska finns tydligen inte som alternativ i ROM:en, men däremot bland annat engelska, franska, italienska och nederländska.

Finns det några Samsung Galaxy S-ägare bland er läsare som provat på Gingerbread-ROM:en, och hur upplever ni den i så fall? Man kan se en genomgång av den läckta Android 2.3-uppdateringen i videon nedan.

Tack till Mosdf, Jonatan och Hans för tipset!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: