Officiell Google Reader-app äntligen här

Postat:
07:30 - 2010-12-02
Skribent:
| Johan Carlsson
Kommentarer:
395

Google låter via sin officiella blogg för Google Reader meddela att en androidversion nu finns tillgänglig på Android Market.

För er som inte är bekanta med tjänsten sedan tidigare så samlar Google Reader på ett snyggt och enkelt sätt informationsflöden (RSS/Atom) från de webbplatser och bloggar du följer. Den blir din ”Inkorg” för webbplatser och bloggar. Ni kan läsa mer om Google Reader här.

Det mesta av funktionaliteten från den webbaserade varianten återfinns även i Androidversionen och för varje feed-objekt kan du t.ex. stjärnmärka, gilla, dela, skapa anteckning, tagga och så vidare.

Androidversionen synkroniseras med ditt befintliga Google Reader konto. Detta så dina prenumerationer, antal olästa meddelanden etc följer med oavsett om du använder den mobila eller webbaserade varianten.

En riktigt stilig funktion som är unik för Androidversionen är Skicka (Send). Genom att välja detta menyalternativ då du läser ett feedobjekt så kan du dela detta med hjälp av andra appar i din telefon, t.ex. Tweetdeck eller Facebook.

Ni finner en lista över ytterligare funktionalitet på Google Reader bloggen.

Ni finner appen på Android Market genom att söka på Google Reader eller genom att använda QR-koden här till höger. Ni skannar antingen in koden med er telefons kamera och appen Barcode Scanner eller, om ni läser detta på er androidtelefon, så klickar ni helt sonika på QR-koden en gång.
 

Tipstack till alla er som skickade in detta!