Officiell Steam-app från Valve landar i Market, dock som stängd beta

Postat:
22:52 - 2012-01-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Steam är namnet på det digitala distributionssystem för spel som amerikanska utvecklaren Valve ligger bakom. Projekt inleddes redan i början av 00-talet men dess funktion var inledningsvis främst att uppdatera spel automatiskt samt att försvåra piratkopiering och fusk i multiplayer-spel på nätet.

År 2005 dök de första tredjeparts-spelen upp i Steam och den virtuella spelbutiken innehåller för närvarande drygt 1500 titlar. Vad har då detta med Android att göra? Ingenting fram till idag, då den officiella Steam-appen för Android släpptes i Market.

Tyvärr är Steam-appen i stängd beta till en början. När man startar applikationen får man knappa in sitt användarnamn och lösenord. Därefter får man en ”Steam guard code” skickad till sig via mejl och appen berättar att man står i kö att bli inbjuden till betan.

När Valves androidapp väl släpps för allmänheten kommer man kunna chatta, ta del av ”oslagbara” erbjudanden från Steam, bläddra bland användarprofiler, läsa spelnyheter och delta i Steams community. Steam-appen har fått ett gott mottagande i Market och vi får hoppas att gejmers inte behöver vänta länge på den skarpa versionen.

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu: