OnePlus bekräftar att One får Qualcomm Snapdragon 800

Postat:
18:25 - 2014-03-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
25

Nystartade kinesiska tillverkaren OnePlus, som kommer satsa internationellt redan från starten, har tidigare sagt att deras första smartphone One kommer ha ”2014-års flaggskeppsspecifikationer”. Vi har dock inte vetat något alls om hårdvaran fram tills nu, då tillverkarens VD och grundare Pete Lau bekräftat att telefonen kommer utrustas med Qualcomms chipp Snapdragon 800.

Det var ett av de allra snabbaste chippen på marknaden i höstas och sitter i toppmodeller som LG G2, Sony Xperia Z1, LG Nexus 5 och Xperia Z1 Compact. Chippet ligger fortfarande någonstans i toppen prestandamässigt, även om nya flaggskepp som Galaxy S5 och Xperia Z2 begåvats med det något vassare Snapdragon 801.

Qualcomm Snapdragon 805 står runt hörnet och kommer eventuellt sitta i LG G3 senare i år. Enligt Lau erbjuder Snapdragon 800 i nuläget den bästa prestandan, batteritiden, värmehanteringen och optimeringen, samtidigt som Lau menar att valet tillåter OnePlus att släppa telefonen i tid. Företagets första smartphone One kommer gå att köpa från Sverige i slutet av årets andra kvartal.