OnePlus försvarar beslutet att sänka prestandan i populära appar

Postat:
12:06 - 2021-07-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
25

Nyligen uppdagades att OnePlus har sänkt prestandan i många populära appar i toppmodellen 9 Pro. Svartlistade appar kan inte använda processorns fulla kraft.

Företaget förklarade i en kommentar att det är en åtgärd för att förbättra batteritiden och minska risken för överhettning. Resonemanget utvecklas nu i ett inlägg i OnePlus forum. Talespersonen skriver att chippen blivit så pass snabba att deras prestanda nu är ”overkill” för många appar, inklusive sociala nätverk, webbläsare och lättdrivna spel.

OnePlus har därför bytt fokus från att helt enkelt tillhandahålla högsta prestandan, till att erbjuda den prestanda som förväntas, för att minska energiförbrukningen och värmeutvecklingen. De vill ge varje app den prestanda just den appen behöver och inte mer, enligt OnePlus.

Allt detta kan låta förnuftigt – varför använda mer energihungriga processorkärnor i onödan? Problemet är kanske främst att OnePlus inte berättade om beteendet, eller gjorde det till en valfri inställning.

OnePlus argument att Qualcomms snabbaste chipp är onödigt snabbt för det folk i allmänhet använder sina telefoner till, talar även emot att köpa flaggskepp överhuvudtaget. Varför betala extra för den högre prestandan om den prestandan inte behövs eller ofta inte ens kan användas, som i OnePlus 9 Pro?

Kanske är detta i grunden en nödåtgärd OnePlus har sett sig tvunget att tillämpa på grund av komplikationer med Snapdragon 888, något en utvecklare på XDA anser.

Processor: 2,84GHz octa-core
Plattform: Snapdragon 888
RAM: 12GB
Skärm: 6,7" / WQHD+ / 526PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 48MP