Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

OnePlus kommer släppa fler billigare telefoner

Postat:
11:08 - 2020-05-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus strategi första åren var att slå sig in på smartphonemarknaden genom att släppa prispressade telefoner för låga priser, även om det innebar att de förlorade pengar i början. På så vis, och genom smarta marknadsföringsstrategier på internet, lyckades OnePlus få många kunder på relativt kort tid.
För sin första telefon stoltserade exempelvis OnePlus med att erbjuda ungefär samma specifikationer som Sony Xperia Z2 – för halva priset. I takt med att OnePlus etablerat sig allt mer på marknaden, har priserna stigit.

Telefonerna hade förvisso vissa kompromisser i början för att hålla priset nere, men de som valde en OnePlus just för att få mycket prestanda per krona kan nu ha börjat se sig om efter andra tillverkare. I en intervju med Fast Company indikerar OnePlus-chefen Pete Lau att de kommer återvända till ett lägre prissegment.

Lau har märkt att en stor grupp efterfrågar ett ”mer lämpligt pris” som gör att ”fler konsumenter får tillgång till OnePlus-produkter”. Han menar att detta är en viktig insikt som de tar under allvarligt övervägande.

Att OnePlus planerar att släppa billigare telefoner igen kommer inte som en överraskning för de som haft ett öga på ryktena. Företaget kommer nämligen lansera en mellanklassmobil kallad OnePlus Z i sommar med Snapdragon 765G, enligt ett flertal rapporter.

Den ursprungliga strategin med prispressade toppmodeller verkar dock inte komma tillbaka, då OnePlus istället verkar göra som alla större tillverkare: att släppa telefoner i flera olika prissegment och med varierande prestanda.

Mest kommenterat

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design [Off topic]
 3. Honors senaste telefon har 7-tumsskärm
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Fler kan nu överföra bibliotek från Play Music till YouTube Music
 6. Kommer LG släppa mobil med rullbar skärm nästa år?

Mest läst

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 4. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 5. Spotify lanserar Duo – abonnemang för sambos
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey