Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

OnePlus lanserar smartklockan Watch med två veckors batteritid

Postat:
16:00 - 2021-03-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus första smartklocka har nu offentliggjorts, kort och gott kallad Watch. Vad klockan förlorar i funktionalitet på att inte köra Wear OS vinner den i batteritid: klockan kan användas i upp till två veckor på en laddning.
Vid intensiv användning blir batteritiden istället upp till en vecka, enligt OnePlus. Tack vare snabbladdning ska det räcka att ladda enheten i fem minuter för att den ska kunna hålla igång resten av dagen, eller ladda i 20 minuter för en veckas batteritid.

OnePlus Watch låter användare se och svara på aviseringar, samt ringa och svara på telefonsamtal. Den kan även spela upp musik, samt som vi förstår saken, agera fjärrkontroll åt telefonens kamera. Lagringen ligger på 4GB men bara 2GB är tillgängligt för användaren. Det går att lägga in låtar manuellt och lyssna via Bluetooth-hörlurar.

Klockan har en 46mm-boett av rostfritt stål och är vattentålig (5ATM + IP68). Mjukvaran erbjuder över 110 olika träningslägen och kan förstås kartlägga aspekter som antal steg, distans, puls och förbrända kalorier. Den kan även hålla reda på effektiviteten för simmare (SWOLF). Syremättnaden kan mätas och Watch klarar av att analysera stressnivåer. Enheten påminner användare att röra sig om de sitter stilla för länge.

OnePlus har integrerat en GPS i Watch, så att den kan kartlägga exempelvis löpturer utan ansluten smartphone. Klockan går att förboka från och med 14 april och blir tillgänglig 26 april. Svenska priset ligger på 1690 kronor.

Uppdatering: Skärmen består av en 1,39-tums AMOLED med 326ppi.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Vilken Androidversion har din telefon?
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Sony kan satsa stort på mobilspel

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Nya designen i Play Store blir allmänt tillgänglig

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om